Nuorten Ääni Keski-Suomessa -ryhmän edustajat Oula Hihnala ja Jere Huotari olivat Helsingissä LAPE Pre-seminaarin paneelikeskustelussa Nuorisovaltuustojen Liiton edustajien kanssa keskustelemassa omista näkemyksistään osallisuudesta.

 

Lue Nuorten ääni uudessa maakuntahallinnossa -hankkeen uuden työntekijän, projektikehittäjä Eeva Mäntylän mietteitä Helsingin reissusta:

Syksy on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Ensimmäiset työpäivät hankkeen parissa ovat sisältäneet mielenkiintoisia tapaamisia ja yhteistyökuvioiden luomista. Helsinki-turneella 20.-21.9. pariin päivään oli sovitettu useampi tilaisuus nuorten osallisuuden ja vaikuttamisen edistämiseksi osana uudistuvaa maakuntahallintoa. Mukana reissussa oli Nuorten Ääni Keski-Suomessa vaikuttajaryhmästä, eli tuttavallisemmin NÄKSistä Jere, Oula ja Eemil sekä Nuorten Keski-Suomen hallituksen ja hankkeen ohjausryhmän pj Maria Kaisa ja toiminnanjohtaja Eve.

Keskiviikkoiltapäivän LAPE Pre-seminaarissa käsiteltiin lasten ja nuorten osallisuutta monesta eri näkökulmasta ja ohjelmaan oli sisällytetty hienosti osallisuuden teoreettisen pohdinnan lisäksi monen eri toimijan käytännön toimintaa ja esimerkkejä lasten ja nuorten osallisuuden parista. Myös NÄKS:n nuoret pääsivät kertomaan omia näkemyksiään osallisuudesta ja siitä, miksi ovat itse lähteneet vaikuttamaan. Jere hienosti totesi, että on mukana, ”koska haluaa edistää muiden nuorten asioita ja toimia nuorten hyväks”. Tästä pääset tutustumaan seminaarin sisältöön.

Tapaamiset Kuntaliiton, Oikeusministeriön ja Valtiovarainministeriön kanssa poikivat hyviä avauksia yhteistyökuvioille. Pääsemme tuottamaan yhdessä Kuntaliiton ja Nuva ry:n kanssa virkamiehille ja päättäjille suunnattua osallisuusopasta. On tosi hienoa, että valtakunnan tasolla nuorten vaikuttaminen ja osallisuus nähdään sekä tunnistetaan laajasti tärkeänä ja oleellisena osana demokratiaa.

Keskeinen näkökulma hankkeessa on luoda nuorille yhdenvertaiset mahdollisuudet vaikuttaa.

Kävimmekin myös Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö Vamlasissa tutustumassa toimintaan ja virittämässä yhteistyötä. Tästä on hyvä jatkaa!

Ja matka jatkui Tampereelle ja Poriin, jossa kehittäjäverkostot tapasivat. Oli kiva kuulla, että missä mennään Pirkanmaalla ja Satakunnassa! Tervetuloa mukaan kehittämään ja seurailemaan maakunnallisen nuorten vaikuttamisen ja nuorisovaltuustojen luomista esimerkiksi näiden sivujen kautta ja facebookissa!

About the author