Nuorten äänet eduskuntaan


Kehitimme Eduskuntavaalit 2023 -pelin, joka tarjoaa nuorille tietoa vaaleista, äänestämisestä ja vähän politiikastakin.


Eduskuntavaalit 2023 -peli on Nuorten Suomi ry:n kehittämä eduskuntavaaliteemainen peli, jonka tarkoituksena on tarjota tietoa eduskuntavaaleista, niihin liittyvistä käytännöistä sekä äänestysprosessista. Peli on suunnattu erityisesti toisen asteen opiskelijoille, nuorille työpajoissa sekä äänestysikäisille nuorille ja nuorille aikuisille. Peli on pelattavissa aikavälillä 17.-31.3.2023.

Tervetuloa pelaamaan!

Eduskuntavaalit 2023 -pelin pelaaminen

Eduskuntavaalit 2023 -peliä pelataan internetin välityksellä Seppo.io -oppimisalustalla, joka mahdollistaa pelaamisen sijainnista riippumatta. Pelin on tarkoitus olla ennen kaikkea informatiivinen, mutta se myös kannustaa nuoria vaikuttamaan ja tuomaan omia mielipiteitä esiin. Tehtävät ovat monipuolisia ja antavat pelaajalle mahdollisuuden käyttää luovuuttaan. 

Opettajan / ohjaajan ohjeet TÄÄLTÄ

Eduskuntavaalit 2023 -pelin tehtävät on ideoinut Nuorten Suomen yhteisöpedagogiharjoittelija. Peli pohjautuu Nuorten Suomen Kuntavaalit 2021 -peliin sekä yhdessä nuorten kanssa kehittämään Vaikuta! -teemapäivän konseptiin, jonka tarkoituksena on vahvistaa nuorten yhteiskunnallista osallistumista ja kannustaa nuoria vaikuttamaan. Lisää Vaikuta!-teemapäivästä TÄÄLLÄ