Toukofest – nuorten harrastustapahtuma Jyväskylän Hippoksella

Toukofest oli nuorten tuottama kokemuksia ja elämyksiä tarjoava jättitapahtuma, joka kokosi tuhansia nuoria ja opettajia koulujen päätösviikolla Jyväskylän Hippokselle. Nuorten Suomi organisoi yhteensä 24 tapahtumaa, vuosina 1994-2019. Mukana oli yhteensä yli 156 000 kävijää.

Tapahtuman tavoitteena oli edistää nuorten aktiivisuutta ja hyvinvointia. Toukofestin tarkoituksena oli  innostaa, osallistaa ja antaa virikkeitä vaikka uuden harrastuksen pariin.  

Nuoret kaiken takana

Toukofestin taustalla oli aina nuorten ryhmä, Toukotiimi, joka ideoi tapahtumaan itsestä lähtevää ja oman näköistä ohjelmaa. Nuoret vastasivat tapahtuman tuotannosta aikuisten tukiessa taustalla.

ToukoTiimi koostui 13-20-vuotiaista, noin 30 vapaaehtoisesta nuoresta, jotka ideoivat ja toteuttivat Toukofest-tapahtumaan omannäköistä ja itsestä lähtevää toimintaa. ToukoTiimissä työskentely oli nuorille ainutlaatuinen paikka päästä kokemaan ja näkemään jättitapahtuman tuotantoa. Matkalla opitaan hyödyllisiä työelämätaitoja, kuten tiimityöskentelyä, johtamista ja asiakaspalvelua.

Toukofest tehtiin yhteistyössä

Toukofest järjestettiin yhteistyössä useiden eri tahojen kanssa. Tapahtumaa tuotettiin vahvasti niin, että se tuki koulujen opetussuunnitelmaa ja toi lisäarvoa koulujen ohjelmaan.

Tapahtumassa oli vuosittain useiden kymmenien tahojen järjestämänä lajikokeiluja, tietoiskuja, kisailuja ja  oppilaiden esityksiä sekä nuorten ja päättäjien kohtaamisia. Unohtamatta suosittuja staroja ja Iltabileiden tähtiartisteja.

0
Toukofestiä järjestetty
0
NUORTA TOUKOTIIMILÄISTÄ
0
TOIMINTAPISTEIDEN TEKIJÄÄ
0
TAPAHTUMAAN OSALLISTUNUTTA