Keski-Suomen nuorisovaltuustojen leiri Piispalassa

Keski-Suomen toinen nuorisovaltuustojen leiri järjestettiin pe – la 2.-3.2. Nuorisokeskus Piispalassa Kannonkoskella. Leirillä kehitettiin ja ideoitiin nuorisovaltuustotoimintaa sekä keskusteltiin maakunnallisen nuorisovaltuuston ja kuntien nuorisovaltuustojen yhteistyöstä maakuntauudistuksen saapuessa.

Viikonlopun aikana otettiin myös kantaa Keski-Suomen tulevan maakunnan järjestämissuunnitelmaan. Leirille kutsuttiin kaikki Keski-Suomen kunnat; Keski-Suomessahan on nuorisovaltuustot jo kaikissa muissa kunnissa paitsi Luhangassa! Leirillä pureuduttiin myös kevään 2018 aikana toteutettavaan Vaikuta! -kampanjan toteuttamiseen.

Leirille osallistui yhteensä 47 osallistujaa 13 eri Keski-Suomen kunnasta (Kyyjärvi, Kivijärvi, Keuruu, Kannonkoski, Viitasaari, Petäjävesi, Hankasalmi, Saarijärvi, Kinnula, Uurainen, Laukaa, Muurame, Äänekoski).

Leirin järjestää Nuorten Keski-Suomi ry ja leiri on osana Osallistuva nuoriso – osallistava kunta -hanketta, joka edistää Keski-Suomen lasten ja nuorten toimijuutta ja paikallistason vaikuttamistoimintaa, mm. lasten ja nuorten äänen kuulumista kuntahallinnossa ja muissa yhteisöissä. Hanketta rahoittaa Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto.

Lue lisää Osallistuva nuoriso – osallistava kunta -hankkeesta täältä

About the author