Nuoret ja päättäjät kohtaavat maakuntauudistuksen merkeissä

Nuorten Ääni Keski-Suomessa -ryhmä järjestää  7. Maakunnallisen Nuorisofoorumin maanantai 30.10. Jyväskylän Cygnaeustalolla.

Paikalle on kutsuttu jokaisesta Keski-Suomen kunnasta 2-5 nuorta sekä nuorisotyötekijä. Foorumissa keskustellaan, otetaan kantaa ja tutustutaan toisiin nuorten vaikuttamisesta kiinnostuneisiin. Nuorisofoorumissa käsitellään muun muassa sote- ja maakuntauudistusta nuorten näkökulmasta ja valitaan Nuorten Ääni Keski-Suomesta-ryhmän sijaan uusi maakunnallista nuorisovaltuustoa valmisteleva ryhmä.

Maakunnallinen Nuorisofoorumi kokoaa nuoret ja päättäjät saman pöydän äärelle. Tänä vuonna paikalle on odotettavissa liki 20 keskisuomalaista päättäjää ja virkamiestä, mm. Sinuhe Wallinheimo, Susanna Huovinen, Anne Kalmari, Aila Paloniemi, Tapani Mattila, Eino Leisimo, Katariina Soanjärvi ja Rolf Nyholm. Päättäjät tulevat keskustelemaan nuorten kanssa nuorille tärkeistä asioista.

Tilaisuuden teemana on tänä vuonna ”Nuoret maakuntauudistuksessa”. Tilaisuudessa valittava maakunnallista nuorisovaltuustoa valmisteleva ryhmä tulee jatkamaan Nuorten Ääni Keski-Suomessa -ryhmän jalan jäljissä aktiivista vaikuttamista Keski-Suomen alueella. Jokaiselle kunnalle on varattu ryhmästä 1-2 paikkaa, minkä lisäksi jaossa on 5 vapaata paikkaa.


Nuorisofoorumin aikataulu:

9:00-9:30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
9:30 Tervetuloa!
9:45 Yhteiskuntasimulaattori -peli alkaa (www.yhteiskuntasimulaattori.fi)
10:30 Maakuntauudistus -mitä, missä, milloin?
11:30 Lounastauko
12:30 Nuorten Ääni Keski-Suomessa -ryhmän toiminnan päätös ja maakunnallista nuorisovaltuustoa valmistelevan ryhmän valinta
13:00 Kahvitauko
13:30 Nuoret ja päättäjät kohtaavat -keskusteluhetki
15:30 Kiitti ja moikka!
16.00 Tilaisuus päättyy

 

Lisätietoja:
Laura Saartoala
Projektityöntekijä
044-0124609
laura.saartoala[ät]nuortenkeskisuomi.fi

About the author