Maakunnan aktiiviset toimijat palkitaan jo 15.kerran

Maaliskuussa järjestettävä Nuorten kyvyt ja ääni esiin -juhla nostaa 15. kerran esille keskisuomalaisten nuorten aktiivisuutta ja nuorten taustalla toimivia aikuisia. Juhlassa palkitaan kuntien nimeämät Nuoret Tsempparit ja Aikuiset Tsemppaajat sekä ehdotusten perusteella vuoden 2019 Erityistsemppaajat, Nuorisovaltuusto sekä Nuorisoteko. Näiden lisäksi tänä vuonna palkitaan kuntakohtaisesti päättäjä, joka on toiminnallaan edistänyt ansiokkaasti nuorten asiaa.

Juhlassa on ensimmäisistä vuosista alkaen haluttu nostaa esiin nuorten merkitystä kuntien aktiivisina kansalaisina. Kuntakohtaisesti palkittavat nuoret tai nuoret ryhmät ovat keskisuomalaisten kuntien itsensä valitsemia, usein niin että kunta etsii avoimella haulla ehdotuksia Nuori Tsemppari -palkittavaksi. Samoin haetaan Aikuinen Tsemppaaja – palkittavia, joita ovat aikuinen tai aikuista koostuva taho, joka kannustaa ja mahdollistaa nuorille omaehtoista toimintaa. Tänä vuonna palkitaan myös ensimmäistä kertaa kuntakohtaisesti päättäjä tai virkamies, joka on omalla toiminnallaan vaikuttanut positiivisesti nuorten asioihin.

Keskisuomalainen Nuorisoteko valitaan nyt kolmatta kertaa. Nuorisoteko voi olla toimintamalli, tapahtuma tai mikä tahansa toiminto, joka on vienyt nuorten osallisuutta, aktiivisuutta ja omaa tekemistä eteenpäin jossain päin Keski-Suomea. Edelliset Nuorisoteko pokaalin ovat ansainneet Crazy Action -illat ja Äänekosken Mopomiitit. Vuoden 2019 Nuorisotekoa voi ehdottaa kuka tahansa lähettämällä sähköpostia Nuorten Suomelle. Valinnan palkittavasta nuorisoteosta tekee Nuorten Suomen hallitus yhdessä Keskisuomalaisen ja Keski-Suomen liiton edustajien kanssa.

Muutamia vuosia sitten juhlassa aloitettiin uusi perinne, kun ensimmäisen kerran palkittiin vuoden Nuorisovaltuusto. Vaikuttaminen, erityisesti nuorten vaikuttamismahdollisuuksien edistäminen on ollut Nuorten Suomen toiminnassa keskeisessä roolissa viime vuosina. Edellisvuosina Vuoden Nuorisovaltuusto – kunniamaininnan on saanut Jyväskylän, Laukaan ja Uuraisten nuorisovaltuustot. Vaikka lopullisen valinnan nuorisovaltuuston palkitsemisesta tekee Nuorten Suomen hallitus, tehdään se ehdotusten perusteella tiiviissä yhteistyössä Keski-Suomen Nuorisovaltuuston kanssa.

Vuoden 2019 Nuorisotekoa sekä Nuorisovaltuustoa voi ehdottaa kuka tahansa 15.2. mennessä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen; toimisto@nuortensuomi.fi. Kirjaa sähköpostiin selkeästi koskeeko ehdotuksesi Nuorisotekoa vai Nuorisovaltuustoa, perustele ehdotuksesi sekä kerro palkittavan yhteystiedot, mikäli ne ei ole helposti löydettävissä hakukoneilla.

Nuorten kyvyt ja ääni esiin -juhla järjestetään 13.3.2020 Jyväskylässä. Vastuullinen järjestäjä on Nuorten Suomi ry.  Tilaisuutta tukee Länsi- ja Sisä- Suomen Aluehallintovirasto ja Keski-Suomen liitto.

Lisätiedot; Eeva-Liisa Tilkanen, p. 040 552 8070, eeva-liisa.tilkanen@nuortensuomi.fi

About the author