Eduskuntavaalit 2023 -pelin kautta tietoa vaaleista ja äänestämisestä

Kehitimme Eduskuntavaalit 2023 -pelin, joka tarjoaa mielenkiintoisen tavan nuorille oppia vaaleista, äänestämisestä ja vähän politiikastakin.

Eduskuntavaalipeli 2023 on Nuorten Suomi ry:n kehittämä eduskuntavaaliteemainen peli, jonka tarkoituksena on tarjota tietoa eduskuntavaaleista, niihin liittyvistä käytännöistä sekä äänestysprosessista. Peli on suunnattu erityisesti toisen asteen opiskelijoille sekä äänestysikäisille nuorille ja nuorille aikuisille, ja se on pelattavissa aikavälillä 17.-31.3.2023.

Eduskuntavaalit 2023 -peliä pelataan internetin välityksellä Seppo.io -oppimisalustalla, joka mahdollistaa pelaamisen sijainnista riippumatta. Pelin on tarkoitus olla ennen kaikkea informatiivinen, mutta se myös kannustaa nuoria vaikuttamaan ja tuomaan omia mielipiteitä esiin. Tehtävät ovat monipuolisia ja antavat pelaajalle mahdollisuuden käyttää luovuuttaan. 

Peli pohjautuu Nuorten Suomen Kuntavaalit 2021 -peliin sekä yhdessä nuorten kanssa kehittämään Vaikuta! -teemapäivän konseptiin, jonka tarkoituksena on vahvistaa nuorten yhteiskunnallista osallistumista ja kannustaa nuoria vaikuttamaan. Eduskuntavaalit 2023 -pelin tehtävät on ideoinut Nuorten Suomen yhteisöpedagogiharjoittelija.

 

OPETTAJA / OHJAAJA löydän Eduskuntavaalit 2023 -pelin ohjeet TÄÄLTÄ

About the author