Nuorten ääni maakunnissa liikkeelle

Nuorten Suomi on saanut Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta rahoitusta, jolla se voi toteuttaa toisen ylimaakunnallisen hankkeen Nuorten ääni maakunnissa -teemalla vuosien 2021-2022 aikana.

Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Pirkanmaa ja Pohjanmaa etsivät yhdessä ja erikseen maakuntakohtaisia ratkaisuja ja toimintamalleja, joilla nuorten äänen kuuluminen turvataan maakunnallisessa päätöksenteossa ja palveluiden kehittämisessä. Myös muiden maakuntien toimijoita kutsutaan mukaan joihinkin tilaisuuksiin yhdessä oppimaan ja verkostoitumaan.

Aihe on hyvin ajankohtainen sote-uudistuksen myötä. Sote-uudistuksen lakiluonnoksen 32 § mukaan ”aluehallituksen on asetettava nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi hyvinvointialueen nuorisovaltuusto tai vastaava nuorten vaikuttajaryhmä.” Samalla myös muista nuorten maakunnallisista vaikuttamismahdollisuuksista tulisi huolehtia.

Hankkeen ensimmäinen tilaisuus järjestetään perjantaina 19.2. Kaikkien maakuntien edustajat ovat tervetulleita mukaan klo 14–15, jolloin valtiosihteeri Maria Kaisa Aulan johdolla perehdytään sote-uudistuksen näkymiin ja siihen, miten nuorten vaikuttamista tulisi maakunnissa edistää. Sitä ennen klo 13–14 on yllämainittujen maakuntien yhteinen info-/kohtaaminen, jossa kuullaan tarkemmin hankkeesta ja sovitaan yhteisistä askeleista. Tilaisuudet järjestetään etänä. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille lähellä tilaisuutta.

Ilmoittautumiset molempiin osioihin 15.2. mennessä osoitteessa TÄÄLTÄ.

Ensimmäinen, paljon laajempi Nuorten ääni maakunnissa -hanke toteutettiin vuosina 2017–2019 Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Tiedot siitä hankkeesta ja hankkeessa kertyneet opit on koottu nettisivuillemme TÄNNE.

Lisätietoja Eeva-Liisa Tilkanen, p. 040 5528070, eeva-liisa.tilkanen@nuortensuomi.fi.

 

About the author